PBK Enskede

 
           

SOMMARBREV

Så har vi avslutat en intensiv vårsäsong 2023

Seriespelet fick några vakanser – trots mycket jobb av Kaj Askelöf´s försök att värva medlemmar och en intervju från Året Runt, som vi inte vet om den har publicerats.

Trots det så hann vi i alla fall göra 3 resor: Nyköping och Eskilstuna med buss och till Örebro med egna bilar då vi kanske var lite sena med att sätta upp anmälan.

Tony G anordnade  tävlingen FEM-Ettan för första gången med hjälp av NBC´s Annica och Julle som bokat banor på måndagar, tisdagar och fredagar med start i början av januari till 14 April.

Den började lite trögt trots utskick till många pensionärsföreningar. Julle skickade sedan ut till ALLA bowlinghallar i landet. Det började komma in fler anmälningar . Till sist blev det 107 starter.

Nu har vi i alla fall gjort tävlingen känd och kommer diskutera ny omgång under hösten.

Kaj A kommer att gå igenom divisionerna till hösten, eventuellt kan vi få fler medlemmar och bara lite folk som slutar, helst NOLL. Vårt seriespel kommer att börja 5:e september.

Till hösten har vi i nuläget bara en tävling att åka till: Strängnäs.

Säsongen avslutades 2–4 maj med en Jubileumsresa till Helsingfors då klubben i år blir 50 år. Vi gjorde den första för 10 år sedan vilket var mycket bra.

Båten avgick 16.30 med middag kl 17.00 därefter fria aktiviteter. På morgonen efter tog vi vår buss för att åka till TALI-HALLI. Det blev lite problem då H-fors var avspärrat p.g.a att det var statsbesök från halva Europa bl a från Ukraina. Lite mindre problem hem till båten – vi hann i alla fall fram i tid.

Vi blev 32 deltagare inkl 6 st från Veteranligan som spelade en landskamp mot Åbo och Helsingfors. Vår egen tävling gick över 6 serier med handicap. Slutsegrare blev vår serie-administratör KAJ ASKELÖF med totalt 1362 varav ren slagning med 1236.

Tvåa blev Tony Gibbemark 1256 med 0 i hcp, 3:a Torbjörn Lenngren 1195 inkl 240 hcp

GRATTIS TILL ALLA 3 och även till oss övriga som slet hårt på banorna!

 

Vi i styrelsen tackar för en bra och trevlig vårsäsong – Välkomna åter till hösten!

 

Pärka